Глава МЗС ФРН звинувачує Росію в хакерській атаці на сервер Соціал-демократичної партії

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що хакерська атака на комп’ютерні системи Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у 2023 році є справою рук російських державних хакерів. Про це вона повідомила під час візиту до Австралії.

“Сьогодні ми можемо однозначно пов’язати торішню атаку з угрупованням APT28, або Fancy Bear, яке працює під керівництвом російської військової розвідки ГРУ. Іншими словами, Німеччину у кіберпросторі атакували російські державні хакери. Це абсолютно неприйнятно і матиме наслідки”, – наголосила пані Бербок на спільній з австралійською колегою Пенні Вонг пресконференції в Аделаїді.

Група APT28, відома також як Fancy Bear, вважається відповідальною за низку хакерських атак у різних країнах світу.

Про зламування серверів СДПН керівництво партії повідомило ще в червні 2023 року. Генеральний секретар соціал-демократів Кевін Кюнерт заявляв тоді, що є “вагомі підстави вважати атаку такою, що походить з Росії”. За даними партії, у січні 2023-го було зламано менш як 10 офісних поштових скриньок, при цьому не виключалося, що частина даних могла потрапити до рук зловмисників.

Пані Бербок наразі перебуває з візитом в Австралії та Океанії, який минулого року їй довелося перервати через технічну несправність літака. Ключові теми поїздки — питання безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні, торгівля, економіка, клімат, наука та культура.

Атака на комп’ютерні системи правлячої партії є черговим прикладом підривної діяльності Росії із застосуванням кібернетичних інструментів. Берлін має намір вжити адекватних заходів на захист національних інтересів у відповідь на такі провокації.

Джерело: DW

Читати також:

Берлінале дистанціювався від антиізраїльських виступів

Берлінський універмаг KaDeWe зазнав атаки хакерів з Росії

Через кібератаку клієнти GVH не зможуть користуватися Deutschlandticket до 1 червня

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja