Як біженцям заощадити в Німеччині

Tafel

В одній із наших попередніх статей ми згадували про некомерційну організацію в Німеччині Tafel. Сьогодні ми вам більш докладно розповімо про цю структуру.

По своїй суті це мережа соціальних магазинів для малозабезпечених верств населення, у яких можна придбати все необхідне: від посуду до зимового верхнього одягу, від хлібобулочних до ковбасних виробів. Ця організація була створена в 1993 році та відтоді стала дуже популярною в усій країні. Співробітниками цієї організації здебільшого є волонтери, кількість яких складає більше 50 тис. чоловік. Кількість же філій налічує близько тисячі. А фінансується вона з благодійності.

Можливо, з початку в це складно повірить, але в Німеччині близько 12 мільйонів потенційних бідняків. Це люди, які поки не визнані незабезпеченими, але вже перебувають на межі. За межею ж бідності зараз у країні нараховується 13,8 млн. німців. Помилково вважати, що основною частиною відвідувачів Tafel-ів є безхатченки. Насправді послугами цієї організації користується не більше 2 % клієнтів. Основний контингент відвідувачів складають пенсіонери й ті, хто отримує соціальну допомогу. Більшістю отримувачів соціальної допомоги є біженці.

Як це працює?

Звичайно, якщо просто прийти до Tafel-я, в порядку виключення вас туди  один раз можуть пустити. Але для регулярного відвідування знадобиться перепустка (Kundenausweis), яку можна отримати безпосередньо в одній із філій. Для отримання перепустки необхідно із собою мати фотографію та документальне підтвердження свого матеріального положення, отримати яке можна, звернувшись до Jobcenter-а.

Як правило, відвідати Tafel можна один раз на тиждень. Кожне відвідування, залежно від кількості членів сім’ї клієнта, обійдеться в межах 5 євро. Кількість продуктів харчування, яку можна взяти, у більшості випадків, залежить від фізичних можливостей відвідувача. З продуктів харчування там можна знайти молочні, ковбасні, хлібобулочні вироби, рибу, овочі та фрукти. Крім того, в Tafel-і можна придбати одяг та інші речі за дуже привабливими цінами.

Стан продуктів у таких місцях відповідає всім нормам і стандартам якості. Виникає питання: «як і чому якісні продукти опиняються в такому місці?». Усе насправді просто. Магазини та супермаркети, у яких спливає термін придатності товару, віддають свою продукцію в цю організацію. Більш детальну інформацію можна знайти на офіційному сайті організації.

Одна відповідь “Як біженцям заощадити в Німеччині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja