Тепер це обовʼязково має бути у кожній машині Німеччини

З 7 липня всі новозареєстровані автомобілі повинні бути обладнані „чорними ящиками” – реєстраторами даних подій (EDR). Ці пристрої, подібні до „чорних скриньок” у літаках, будуть фіксувати хід аварії, що допоможе визначити її причину.

З неділі, 7 липня, всі новозареєстровані легкові автомобілі (категорія М1) та фургони до 3,5 тонн (категорія N1) повинні бути обладнані „чорними ящиками”. Це вимога Регламенту (ЄС) 2019/2144 Європейського Парламенту та Ради. Для автобусів і вантажівок понад 3,5 т це стане обов’язковим із 7 січня 2026 року.

Реєстратори даних подій (EDR) будуть зберігати дані протягом 5 секунд до і після дорожньо-транспортної пригоди. Доступ до цих даних матимуть лише авторизовані особи, такі як екстрені служби, слідчі, експерти з безпеки дорожнього руху, виробники транспортних засобів і ремонтні майстерні.

Також буде фіксуватися робота систем безпеки, таких як подушки безпеки, ремені безпеки та натягувачі ременів безпеки. Усе це покликане допомогти визначити причини аварій та їх перебіг.

У разі смертельних аварій, де не було свідків, ці пристрої можуть надати необхідну інформацію про подію. Вони також можуть бути використані як докази в суді, коли виникне спір про ДТП. Це суттєво покращить можливості розслідування аварій та підвищить рівень безпеки на дорогах.

Запровадження „чорних скриньок” в автомобілях є важливим кроком до підвищення безпеки дорожнього руху в ЄС та допоможе знизити кількість аварій на дорогах, забезпечуючи водіїв і пасажирів додатковим рівнем захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja