Німеччина і ще 45 країн затвердили CARF

10 листопада 47 країн світу затвердили інтеграцію стандарту CARF. Цей стандарт був розроблений Організацією економічного співробітництва та розвитку у 2022 році. Система передбачає обмін інформацією про криптотранзакції між податковими службами різних юрисдикцій.

10 листопада 2023 року 47 країн світу підписали меморандум про інтеграцію Системи звітності про криптоактиви (CARF). Про це повідомляє Податкове управління Сінгапуру (IRAS) у своєму пресрелізі.

Серед учасників є США, Франція, Німеччина, Австралія, Кіпр, Угорщина, Італія, Велика Британія, Японія та Південна Корея. Нагадаємо, що стандарт CARF передбачає обмін інформацією про учасників криптотранзакцій між податковими службами різних юрисдикцій.

Припускається, що система буде впроваджена до 2027 року. Ось як про неї висловились в IRAS:

“Широке, послідовне і своєчасне впровадження CARF ще сильніше покращить нашу здатність забезпечувати виконання податкових вимог і запобігати випадкам ухилення від сплати зборів”.

Стандарт CARF був розроблений Організацією економічного співробітництва та розвитку у 2022 році. Його найближчим аналогом є директива DAC8, прийнята в ЄС.

Метою останньої, яку законодавці неодноразово наголошували, є усунення “сірих зон”. Директива забезпечить постійний і всеосяжний контроль за крипторинком, позбавляючи його учасників можливості уникнути сплати податків з доходів у цифрових активах.

Читати також:

“Німецький стартап Aleph Alpha залучив понад 500 млн доларів для розробки європейського конкурента ChatGPT та Bard”

Зображення згенеровано за допомогою ШІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja