У справі крадіжки з сейфів у приватній камері схову в Берліні пропонується винагорода до 25 000 євро

Прокуратура Берліна пропонує винагороду до 5000 євро (п’ять тисяч євро) за інформацію, яка може бути використана для засудження підозрюваних. Крім того, приватні особи запропонували винагороду в розмірі 20 000 євро (двадцять тисяч євро). Нажаль постраждалий у крадіжці роздрібний продавець елеганських годинників подав заяву про банкрутство. Його компанія Watchmaster була заснована в 2015 році. Всі плани на майбутнє власника фірми зруйновані в одну ніч. Незважаючи на те, що компанія має страхове покриття, вони повертають лише купівельну вартість годинників – “але це далеко не покриває те, що вже було інвестовано в обробку та сертифікацію, а також маркетинг”.

Нагадаємо, що грабіжники прикинулися охоронцями та викрали дорогі наручні годинники, золото та коштовності у суботу, 19 листопада 2022 року. Злочинці підготовалися до злочину вранці, розпиливши фарбу на існуючі відеокамери. Вони представилися працівниками охоронної компанії, отримали доступ до приміщення приватного сейфу в Шарлоттенбурзі. Потім підозрювані проникли до складу магазину елітних годинників та численних камер схову, які орендували приватні особи, і втекли з годинниками, золотом, грошима, коштовностями та іншими цінностями. Було викрадено близько 1000 елеганських годинників на суму понад десять мільйонів євро. І це лише частина здобичі, загальні збитки поки невідомі. Перед втечею невідомі влаштували підпал, щоб замести сліди злочину.

Пізніше двоє співробітників камер схову викликали поліцію другий раз. Близько 40 стурбованих і розлючених клієнтів вимагали доступу до орендованих камер схову. Компанія, яка орендує камери схову, також спочатку не надала інформації про збитки. На сайті компанії зазначено, що через велику кількість дзвінків та електронних листів наразі немає можливості оперативно відповісти на всі запити. Оцінкою збитку займається страхова компанія.

Попередні розслідування поліції показують, що розшукувані знали місце розташування та місцеві заходи безпеки. Крім того, слідчі припускають, що до злочину причетні й інші невідомі особи. Зрозуміло теж, що злочин був добре спланований.

Слідчі кримінальної поліції запитують, · хто може надати відповідну інформацію про злочин, і місцезнаходження награбованого та/або осіб, які розшукуються. Будь ласка, надішліть свою інформацію до Державного управління кримінальної поліції за адресою Tempelhofer Damm 12 у Tempelhof за номером (030) 4664 – 944404, електронною поштою lka443-f77@polizei.berlin.de або до будь-якої іншої поліцейської дільниці. Інформацію також можна передавати через Berlin Internet Watch.

У Берліні спустошено численні шафки під час крадіжки в приватній камері схову

Одна відповідь “У справі крадіжки з сейфів у приватній камері схову в Берліні пропонується винагорода до 25 000 євро

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja