Кількість кіберзлочинів суттєво зросла: деталі звіту

Правоохоронні органи зареєстрували 12 197 випадків кіберзлочинів у минулому році, що свідчить про збільшення їх до 45% інтернет-злочинства за останні п’ять років, згідно даних кримінального управління (LKA) в Нижній Саксонії.

“Кіберзлочини стали серйозною загрозою для всіх”, – підкреслила міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Даніела Беренс. За останнім звітом про кіберзлочинність, що був представлений разом з президентом поліції країни Акселем Брокманном, відбулося значне збільшення нападів на онлайн-банкінг, збитки від яких склали загалом 13,5 мільйонів євро, що на 3 мільйони більше, ніж рік тому.

Наприклад, у червні 2022 року підроблена веб-сторінка банку посіла перше місце в рейтингу Google. Клієнти, які намагалися увійти до онлайн-банкінгу через цю сторінку, несвідомо передавали свої дані злочинцям. Після цього на сторінці створювалася помилка, а криміналіст, виступаючи як представник банку, намагався дізнатися від клієнтів коди для Push-повідомлення.

Поліція Нижньої Саксонії зафіксувала 4702 випадки дитячої порнографії, тобто зображення сексуального насильства проти осіб, які не досягли 14-річного віку, що становить зростання таких випадків на 30% порівняно з попереднім роком. Крім того, було зафіксовано 786 випадків юнацької порнографії. Згідно з аналізом експертів, це зростання пов’язане з більшою чутливістю населення та мережевих операторів до проблем дитячої безпеки. Це приводить до поступового зменшення страждань, з якими діти щоденно стикаються.

Під час розслідувань, в більшості випадків було виявлено багато нового матеріалу з дитячою порнографією, що призвело до встановлення нових підозрюваних, пояснив президент поліції країни Брокманн. Важливо, щоб кіберзлочини, виявлені під час розслідування, були повідомлені поліції.

Згідно з Беренс, кіберсаботаж, кіберактивізм, кібершпигунство та кібертероризм стали новими загрозами. Цільовими об’єктами стали оператори критичної інфраструктури, а також регіональні та муніципальні органи влади. Необхідна тісна співпраця всіх інституцій у боротьбі з кіберзлочинністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja