Квиток для громадського транспорту за 49 євро буде доступним у травні

В Німеччині прийняли законопроєкт, згідно якого в травні квиток за 49 євро буде доступним. Такий проїзний квиток дозволятиме користуватись міським та регіональним транспортом компаній, що входять до цієї програми.

Для успішного фінансування такого квитка до 2025 року уряд має ухвалити бюджет розміром в 1,5 мільярда євро, що є частиною плану регіоналізації.

За словами міністра транспорту Фолькера Віссінга Deutschlandticket є вдалим рішенням проблеми різних тарифів громадського транспорту. «Особливо, це є вигідним для людей, які живуть у сільській місцевості», – заявив міністр.

Можливості фінансування такого квитка, ще остаточно не вирішені. До того ж, ціна квитка може змінитись. Урядовці запевняють, що квиток буде повністю профінансованим у 2023 році.

Після успіху квитка вартістю 9 євро, який був проданий понад 50 мільйонів разів, очікують схожого ажіотажу з приводу нового квитка. Згідно заяв транспортної компанії, квиток, можливо, буде доступним у продажу з квітня. Квиток рекомендують використовувати у цифровому форматі, за допомогою смартфону або чіп-картки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja