З 2 лютого подорожувати Німеччиною можна без маски

У Гамбурзі та Північній Рейн-Вестфалії носіння масок в громадському транспорті було скасовано вже від сьогодні. Натомість, з 2 лютого подорожувати без маски можна буде по всій країні.

Зафіксовано значний рівень зниження захворюваності в країні, тому, за рішенням місцевої влади масочний режим в громадському транспорті дозволили відмінити. Незважаючи на те, що місцева влада всіх Федеральних земель погодила відміну носіння масок, Федеральне міністерство охорони здоров’я наголошує, за потреби, вживати заходів із самозахисту.

У міському та приміському транспорті у Гамбурзі та Північній Рейн-Вестфалії маски можна зняти вже сьогодні. «Звичайно, люди, які хочуть захистити себе, можуть носити маску по власному бажанню», — сказав представник міністерства охорони здоров’я землі Північний Рейн-Вестфалія.

Представники німецького товариства лікарень (DKG) і німецької асоціації лікарів загальної практики підтримували відміну носіння масок. Проте керівник DKG Геральд Гасс просить громадян використовувати засоби індивідуального захисту у разі наявності симптомів хвороби, а по можливості залишатись вдома.

До того ж, в Нижній Саксонії, Бремені та Гамбурзі відмінений режим самоізоляції при зараженні коронавірусом. У Баварії та Баден-Вюртембергу працівники медичних закладів можуть не носити маски, це, також стосується людей, які проживають у комунальних закладах. Проте, носіння маски залишається обов’язковим для відвідувачів медичних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja