У Німеччині завтра переходять на зимовий час

Німеччина переходить на зимовий час. Стрілки годинників переводять на годину назад.

Переведення годинника існує в Німеччині з 1916 року. 30 квітня 1916 року Німецький Рейх та Австро-Угорщина запровадили переведення часу. На той час це була насамперед військова необхідність. Літні вечори слід було подовжити, щоб використовувати природне денне світло в оборонній промисловості та сільському господарстві, а не вдаватися до штучного освітлення.

ЄС уже давно обговорює припинення переведення часу. У 2018 році комісія ЄС представила відповідний законопроект. Відміну переведення часу не впровадили, країни ЄС розходяться в думках щодо того, який час скасувати: зимовий час, також відомий як нормальний час, або літній час. Деякі країни ЄС взагалі не хочуть скасовувати переведення стрілок годинника. ЄС хоче уникнути кількох часових зон між сусідніми европейськими країнами. Є й компромісна пропозиція. Біляна Борзан із Хорватії, заступник лідера соціал-демократів у Європарламенті запропонувала Комісії ЄС перевести годинник у майбутньому лише на півгодини.

Проблема починається із великого часового поясу Центральної Європи. Угода про конкретний час, незалежно від того, літній цей час чи звичайний центральноєвропейський час, може призвести до труднощів, особливо у країнах Далекому Сході чи Далекому Заході. При постійному переході на літній час регіони на заході отримуватимуть сонячне світло лише дуже пізно взимку. Регіони на сході не отримуватимуть зранку денного світла. Зміна часу двічі на рік зменшує ці крайнощі.

На думку Комісії, пропозиція спрямована на те, щоб будь-які зміни вносилися скоординовано між сусідніми країнами, аби «забезпечити безперебійне функціонування внутрішнього ринку та уникнути фрагментації».Але держави-члени не погодилися з цим і плани призупинені. За словами представника ЄС, рішення не передбачається.

Приємна новина: з переведенням часу на зимовий час 30 жовтня ми отримаємо годину сну додатково, тому що годинник переводять на годину назад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja