В Берліні подорожчає послуга транспортного перевезення в таксі

Незабаром проїзд в таксі по Берліну подорожчає. Через три роки після останнього підвищення тарифів уряд штату планує до Різдва підняти ціни в середньому на 20 відсотків, як оголосив 4 листопада 2022 року Департамент транспорту в Сенаті. Це стосується і тарифу аеропорту для столичного аеропорту у Шенефельді.

Згідно з планами Сенату, оплата за виклик для кожної поїздки на таксі, крім поїздок на короткі відстані, має підвищитися з нинішніх 3,90 євро до 4,30 євро. У разі звичайних поїздок за перші сім кілометрів стягується 2,30 євро, а потім кожен кілометр коштує 1,65 євро. Відтепер перші три кілометри коштуватимуть 2,80 євро кожен, наступні чотири – 2,60 євро, а кожен наступний кілометр коштуватиме 2,10 євро.

Сенат аргументує свої плани високою вартістю енергоресурсів і зростанням інфляції. «Таким чином ми створюємо гарні перспективи для берлінських таксистів, які змушені справлятися з високими витратами через інфляцію та енергетичну кризу», – сказала сенатор з питань транспорту Беттіна Яраш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja