Загублене майно у Берліні можна знайти в центральному бюро знахідок

Якщо ви щось загубили, можливо, що річ передали в бюро знахідок. Потрібно дізнатися чи знаходиться ваш предмет у бюро знахідок по телефону (030) 90277-3101, онлайн, або особисто. Можна подати онлайн-заявку про втрату. Центральний офіс знахідок зв’яжеться з вами. Може знадобитися кілька днів, перш ніж ваш предмет потрапить до бюра.

Плата за оформлення та зберігання знахідки залежить від вартості речі. На місці можна розрахуватися лише готівкою. Безкоштовно можна забрати посвідчення особи або паспорт, теж якщо річ коштує до 10,00 євро. Оплата в сумі 3,00 євро: за водійські права, сертифікати, банківські картки, ощадні книжки, інші документи. Від 5,00 до 50,00 євро: якщо товар коштує від 50,00 до 500,00 євро або менше. 10 відсотків від вартості: якщо річ коштує понад 500 євро. Можливо буде теж на місці оплатити гонорар для того, хто приніс предмет.

Приготуйте необхідні документи для підтвердження, що річ ваша, теж документ, що пітверджує особу(якщо не втрачений) перед відвідуванням бюра знахідок. Вхід можливий лише з маскою FFP2 або медичною маскою.

Якщо минуло 6 місяців після того, як предмет був переданий до бюра, можливо він буде виставлений на аукціон і не можна повернути його.

Якщо вам важко дістатися до Центрального бюро знахідок, наприклад, через ваш вік або інвалідність, бюро може підготувати вашу річ, щоб ви могли забрати її в одному з відділів реєстрації громадян. Домовитися можна по телефону. За необхідності ваш представник мусить мати довіреність від вас.

Заявка про втрату стосується лише центрального бюро знахідок міста Берлін. Заявки про втрату речей у транспортних засобах або на залізничних вокзалах також необхідно подавати на веб-сайті відповідної транспортної компанії (BVG/S-Bahn/Deutsche Bahn/Flixbus-ZOBB/Deutsche Post, аеопорти). Якщо ви втратили предмет в органі влади, зв’яжіться безпосередньо з цим органом. Якщо ви втратили тварину, зверніться до притулку для тварин.

Здати згублене чуже майно можна, наприклад, до відділу реєстрації громадян або у бюро знахідок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja