Небезпечна рідина може бути залишена злодіями на ваших вхідних дверях у Берліні

З середини грудня 2022 року в місті Берлін зросла кількість крадіжок зі зломом, під час яких використовувалася рідина для знищення зсередини механізму дверних замків. Залежно від матеріалу замка рідина виглядає від прозорої до жовтої, зеленої або коричневої. За попередніми даними, це концентрована азотна кислота – одна з найсильніших мінеральних кислот.

Берлінська поліція попереджає про можливість натрапити на залишки кислоти на дверях своїх помешкань. Якщо на дверях квартири чи будинку виявлено невідомі рідини, просимо негайно повідомити поліцію та триматися подалі від пошкоджених місць. Ні в якому разі не торкайтеся рідини самостійно! Навіть рукавички не забезпечують достатнього захисту від сильно корозійної речовини та речовини, що подразнює дихальні шляхи.

За зареєстрованим наразі 31 злочином тривають розслідування, які проводяться відповідальними відділами розбійних крадіжок. За поточними даними, ані серед постраждалих внаслідок злочинів, ані серед співробітників служби порятунку, ніхто ще не потрапив під небезпечний вплив даної кислоти.

Джерело: Поліція Берліну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja