Сьогодні арештовані терористи, що планували державний переворот у Німеччині

Близько 3000 поліцейських вийшли вранці, 7 грудня 2022 року, на затримання підозрюваних, які готувалися до «дня Х», повідомила Німецькому агентству преси речниця федеральної прокуратури в Карлсруе. Терористична організація хотіла повалити державний лад у Німеччині й замінити його власним, основи якого вже були вироблені.

22 із затриманих вважаються членами цієї терористичної організації, так званої групи громадян Рейху, двоє з них — ватажки. Головою є громадянин принц Генріх XIII, який живе у Франкфурті. Одна із підозрюваних – Віталія Б. – є громадянкою росії. Кажуть, вона допомогла Ройсу у переговорах з представниками росії. Також є ще 27 підозрюваних, сказала речниця. Обшукано понад 130 об’єктів. Учасники протягом останніх років робили публічні конспіративні ідеологічні заяви. Серед обвинувачених терористів полковник Бундесверу у відставці з KSK; колишній десантник, який, як кажуть, викрав зброю зі складів; колишній поліцейський, який обіймав посади в асоціації, близькій до латерального мислення; екс-депутат Бундестагу Мальсак-Вінкманн, він все ще працює як суддя; Alex Q. пропагував з наймасштабніших німецьких каналів QAnon у Telegram.

Терористи планували переворот, а також також тренувалися зі зброєю. Вони повинні були створити групу не пізніше кінця листопада 2021 року. Центральним органом є «рада». Подібно до кабінету звичайного уряду, тут є такі департаменти, як юстиція, закордонні справи та охорона здоров’я. «Члени «ради» регулярно таємно зустрічалися з листопада 2021 року, щоб спланувати передбачуване захоплення влади в Німеччині та створення власних державних структур», — сказав федеральний прокурор.

За словами міністра внутрішніх справ Ненсі Фейзер, плани перевороту вказують на «прірву терористичної загрози». Ініціатори “керувалися фантазіями насильницького повалення та ідеологіями змови”, заявив міністр у середу в Берліні, — «Войовничі громадяни Рейху поділяють ненависть до демократії, до нашої держави та до людей, які відстоюють нашу спільноту».

Терористи спланували переворот і мають тісні контакти з поліцією, армією та судовою системою. Вони хотіли б залучити членів Бундесверу та поліції до повалення держави. Щонайменше на чотирьох зустрічах у Баден-Вюртемберзі влітку підозрювані учасники пропагували терористичну організацію та її цілі. Восени підозрювані на півночі Німеччини спеціально хотіли залучити поліцейських до асоціації. Члени «військового підрозділу» розвідали казарми Бундесверу в Гессені, Баден-Вюртемберзі та Баварії, «щоб перевірити їх придатність для розміщення власних військ після перевороту».

«Військова частина» також має «знищити» демократичну конституційну державу на рівні громади, району та муніципалітету, говорилося в планах терористів. Терористи усвідомлюють, що будуть загиблі під час перевороту. «Однак вони приймають цей сценарій як необхідний проміжний крок для досягнення «системних змін на всіх рівнях», до яких прагнуть».

«Ми ще не маємо назви для цієї асоціації», – сказала речниця прокуратури. ЇЇ члени твердо переконані, що наразі Німеччиною керують члени так званої «глибокої держави», йдеться в заяві. Згідно з цим переконанням, «напад технічно вищого таємного товариства урядів, розвідувальних служб і військових різних країн, включаючи Російську Федерацію та Сполучені Штати Америки, є неминучим».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja