Місячний проїздний квиток у Німеччині за 49 євро: де і коли його можна буде використати?

На початку 2023 року має з’явитися проїздний квиток на весь місцевий транспорт у Німеччині. Він буде називатися Deutschlandticket, його вартість складає 49 євро на місяць. Цей загальнонаціональний квиток буде доступний в усіх місцевих автобусах і поїздах.

Проїздний квиток вартістю 49 євро має бути доступний у електронному вигляді та у вигляді пластикової картки. Він буде дійсний протягом одного місяця, і його можна придбати лише як місячну підписку. Про це 2 листопада 2022 року домовилися прем’єр-міністри федеральних земель і федеральний канцлер Олаф Шольц, тобто домовилися спільно внести по 1,5 мільярда євро. Федеральний уряд також постійно перераховуватиме більше грошей на громадський транспорт, а саме ще мільярд євро. Наразі федеральний уряд виплачує 9,4 мільярда у фонди регіоналізації. Федеральні землі використовують ці гроші для замовлення автобусів і потягів у транспортних компаній.

Початок дії нового квитка наразі запланований на 1 січня 2023 року, але ця дата може бути відкладена, оскільки транспортні компанії не вважають за доцільне запустити новий квиток Німеччини в місцевому та регіональному транспорті в січні. За словами Олівера Вольффа, генерального директора Асоціації німецьких транспортних компаній впровадження 1 березня є реалістичним терміном.

Deutschlandticket — це загальнонаціональний проїздний квиток для громадського транспорту: рейсові автобуси, трамваї, метро, міське залізничне сполучення, пороми, регіональні поїзди 2 класу, регіональні експреси 2-го класу. Деякі регіональні поїзди курсують через національні кордони Німеччини. Квиток за 49 євро дійсний на всіх маршрутах і на всіх залізничних станціях, для яких також дійсні квитки за тарифом Німеччини, тобто також для транскордонних поїздок, якщо вони також включені в тариф Німеччини. Перелік залізничних станцій, до яких можна дістатися за кордоном, на які дійсний квиток за 49 євро: поїздки в Австрію: Зальцбург і Куфштайн, поїздки до Швейцарії: Шаффхаузен і Базель, подорожі до Франції: Лаутербург і Вісембург у Франції в комбінованому транспорті, поїздки в Нідерланди: Енсхеде або Венло, поїздки до Польщі: Свіноуйсьце, а також маршрути DB Regio в Ausserfern.

Квиток Німеччини Deutschlandticket буде недійсний під час подорожі на далекі відстані: користування міжміським транспортом Deutsche Bahn і приватними транспортними компаніями, такими як Flixtrain. Це означає: квиток вартістю 49 євро не діє на потяги ICE, IC, EC або ECE Deutsche Bahn. Також проїздний буде недійсним під час подорожей у 1-му класі у регіональних поїздах, не буде можливості безкоштовно брати з собою пасажирів у певні періоди, наприклад увечері чи у вихідні, не можна його теж використати у туристичних потягах, які мають окремий тариф, тобто гірські залізниці і туристичні підйомники. Квиток за 49 євро не включає безкоштовне перевезення велосипедів.

Прем’єр-міністр Нижньої Саксонії Штефан Вайль заявив на прес-конференції після угоди, що він також хоче запропонувати більш дешевий варіант для певних груп у своїй землі. Подібні моделі можуть існувати і в інших федеральних землях.

Багато користувачів громадського транспорту вже мають підписку на місцевий транспорт. Мюнхенська транспортна компанія, наприклад, повідомила їх, що вони подбають про це вчасно та нададуть інформацію вчасно, дозволяючи існуючим клієнтам якомога легше змінити, якщо новий Deutschlandticket є для них варіантом.

Найважливіше що квиток позбавить власників необхідності вивчати надзвичайно складні тарифні моделі в містах і населених пунктах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja