У Німеччині феєрверки під час святкування Нового року втрачають популярність

Під час опитування більшість німців висловилися за заборону приватних феєрверків у новорічну ніч. У репрезентативному опитуванні, проведеному Insa Consulere Institute від імені Бранденбурзького консультаційного центру споживачів, 53 відсотки опитаних проголосували за заборону, лише 39 відсотків висловились за феєрверки.

У Центрі консультації споживачів пояснили, що новорічні феєрверки обговорювалися не лише через пандемію коронавіруса, а й через ризик травматизму, захист навколишнього середовища та тварин, а зараз – через загарбницьку війну росії проти України. «Зараз важливо, щоб політики на ранній стадії вирішили, чи буде цього року заборонена продаж феєрверків для приватного використання у новорічну ніч», – сказав Крістіан А. Румпке, голова споживчого центру Бранденбурга.

У віковій групі 60 і старше більшість із 52 відсотків підтримали заборону, тоді як більшість молодих респондентів у всіх вікових групах були за феєрверки. Схвалення заборони приватних феєрверків було трохи вищим у західній Німеччині – 54 відсотки, ніж на сході – 50 відсотків.

Німецька екологічна служба закликає федерального міністра внутрішніх справ скасувати петарди «раз і назавжди». За допомогою кількох простих змін до розпорядження про вибухові речовини міністр міг би швидко покласти край екологічно шкідливим феєрверкам, заявив федеральний менеджер Німецької екологічної служби Юрген Реш. «Є багато аргументів на користь заборони феєрверків з чорним порохом і петард: забруднення повітря і тисячі тонн відходів, мільйони наляканих і страждаючих тварин, пожежі в будинках і багато тисяч поранених дітей і дорослих», — сказав Реш. Міста та муніципалітети також повинні обходитися без класичних феєрверків. «Муніципалітети можуть забезпечити яскравий прихід нового року за допомогою творчих світлових і лазерних шоу або навіть шоу дронів».

Згідно з інформацією Федерального міністерства навколишнього середовища, рішення про заборону петард у новорічну ніч приймають міста та райони. «Щорічний феєрверк у новорічну ніч може тимчасово збільшити забруднення твердими відходами в муніципалітетах. Наскільки велике це фактичне навантаження, залежить від багатьох факторів, таких як погодні умови та кількість спалених феєрверків на певній території», – сказав речник Федерального міністерства навколишнього середовища, – «Тому має сенс, щоб міста та райони самі вирішували, чи потрібно вводити заборону».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja