У Німеччині працює телефон довіри для жінок українською мовою

У Німеччині з березня 2013 року працює телефон довіри «Насильство над жінками» спрямований на всіх жінок, які постраждали або знаходяться в ситуації загрози насильством. Друзі та родичі жінки, які хочуть підтримати постраждалу можуть у будь-який час звернутися на лінію довіри.

Підтримка також спрямована на професіоналів, які стикаються з жінками, які постраждали від насильства, у рамках своєї професійної чи волонтерської діяльності. Номер телефону 08000 116 016 доступний лише в межах Німеччини.

На підставі Закону про телефон довіри визначені загальні умови його роботи: цілодобово; безкоштовно; конфіденційно і, за бажанням, анонімно; доступно, працює на 18 мовах, серед яких англійська і україньська; німецькою мовою доступні консультація електронною поштою і в чаті, а також можливе надання інформації мовою жестів.

Консультанти надають початкове психосоціальне консультування та кризове втручання, а за бажанням направляють вас до місцевих закладів підтримки, таких як жіночий консультаційний центр або притулок для жінок поблизу. Телефон довіри не пропонує довгострокової підтримки. Вступають у дію місцеві професійні установи та спеціалізовані консультаційні центри.

Діють заходи по збереженню анонімністі і конфіденційністі на гарячій лінії. Не потрібно називати свої імена. Телефонні розмови не записуються. Персоналізовані дані не документуються та не зберігаються. Вхідний номер не розпізнається консультантами, а номер телефонної лінії не відображається в деталізації телефонних рахунків. Самі консультанти підлягають конфіденційності. Анонімність і конфіденційність є ключовими для того, щоб багато людей знайшли в собі сміливість звернутися на лінію довіри за порадою та підтримкою.

Консультації та підтримка доступні щодо всіх форм насильства щодо жінок, зокрема: домашнє; психічне, фізичне та сексуальне насильство поза домом; переслідування, мобінг; цифрове насильство; примусовий шлюб; насильство в ім’я “честі”; торгівля жінками, насильство в проституції; обрізання статевих органів; сексуальні домагання на робочому місці і в громадських місцях; насильство у ситуаціях догляду. Послуга консультування надається незалежно від соціального та етнічного походження, віросповідання, сексуальної орієнтації та особистості особи, яка звертається за допомогою.

Нагадаємо, в Німеччині для українських біженців діє також додаток Germany4Ukraine.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja