У Німеччині діють обов’язкові заходи захисту від коронавірусу

Захист рота і носа надалі є постійним супутником повсякденного життя в Німеччині. А також є необхідними тести на коронавірус і вакцинація, що складається з трьох етепів обов’язкових щеплень. З 1 жовтня 2022 року по 7 квітня 2023 року по всій країні в окремих регіонах діють федеральні охоронні заходи від коронавірусу.

Незмінним способом захисту у Німеччині є обов’язкова маска FFP2 у міжміському громадському транспорті. Необхідно носити маски з фільтром FFP2, KN95 або N95, лише діти та підлітки віком від 6 до 13 років та медичний персонал можуть носити звичайні хірургічні маски.

Доступ до лікарень і закладів опіки можливий за умови наявності маски FFP2 і перевірки тесту. Це також стосується працівників амбулаторних служб та надавачів приватних медичних послуг. Носіння маски FFP2 є обов’язковим для пацієнтів та відвідувачів медичних кабінетів, діалізних установ та інших закладів охорони здоров’я.

Маски є обов’язковими під час заходів на відкритому повітрі, якщо неможливо дотримати мінімальну дистанцію в 1,5 метра. Діють вимоги до відстані між людьми та максимальної кількісті відвідувачів для заходів у загальнодоступних приміщеннях.

Відповідно до Федерального інституту ліків і медичних приладів, кожна маска має повністю закривати рот і ніс і якомога щільніше прилягати до обличчя, щоб мінімізувати проникнення повітря з боків.

Від початку жовтня 2022 року кожен, хто отримав три щеплення, за законом є повністю вакцинованим. Винятком буде підтвердження перенесення короновірусної інфекції: тут достатньо двох щеплень.

Федеральні округи можуть прийняти більш широкі правила для забезпечення функціональності системи охорони здоров’я чи іншої критичної інфраструктури. Варто ознайомитися з правилами у вашому регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja