Як святкують Хеловін у Німеччині?

Вечірки на Хеловін стають все більш популярними – не тільки в Німеччині, а й у всьому світі. Зомбі, скелети, вампіри – з цими та багатьма іншими персонажами ви сьогодні зустрінетеся на вулиці, 31 жовтня знову час вирізати гарбузи, вибирати найстрашніші та незвичайні костюми та влаштовувати страшні вечірки. 

Для людей похилого віку Хеловін 31 жовтня кожного року, це незрозумілий звичай, імпортований зі Сполучених Штатів. Для дітей, молоді, а тим часом і все більшої кількості дорослих, це цікавий і вельмиочікуваний привід для святкування. Проте Хеловін не є державним святом у Німеччині.

Термін «Хеловін» походить від англійського слова «All Hallows Eve», що означає вечір перед Днем усіх святих. У храмове свято Всіх Святих, 1 листопада, поминають покійних. Днем пізніше, 2 листопада, відзначається День усіх душ. Це свято присвячується як померлим, так і їхнім душам.  

Хеловін святкують у США приблизно з 1850 року. Ірландські іммігранти перенесли через океан і святкують звичай відганяти зло.

Починаючи з 1990-х років ця давня та цікава традиція також поширюється Європою. Навіть якщо вечірки не були тоді такі яскраві, будинки і подвір’я не були настільки пишно прикрашені, а кількість дітей, що бродили вулицями ввечері, не була така велика, як у США, багато європейців також відповідно одягалися, вирізали моторошний або смішний гарбуз , який потім ставляли перед дверима. 

Костюми та декорації на Хеловін стають дедалі витонченішими: величезні маски, відрізані кінцівки, з яких бризкає кров, або вигадливі світлові шоу зараз є важливими аксесуарами свята. 

Хеловін з кожним роком приваблює в Німеччині все більше шанувальників, так що краще мати вдома цукерки для маленьких перевдягнених гостей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja