У Дортмунді поліцейські вбили 16-річного підлітка

Чи це випадковість? Пошуки відповідей приводять до багатьох жертв поліцейської дільниці, відомої насильством.

Нещодавно суспільством була піднята тема поліцейського свавілля. Завдяки цьому стала відомою історія одного неповнолітнього хлопця, який став жертвою роботи німецьких полісменів. У серпні минулого року до дортмундської поліції надійшов екстрений виклик. По телефону наглядач за неповнолітніми біженцями, які прибули до країни без супроводу дорослих, повідомив, що один із підлітків стоїть на вулиці з кухонним ножем, притиснувши його до живота. Він ще повідомив, що хлопець не розмовляє німецькою мовою.

Напередодні юнак сам звернувся до поліції, він пояснив, що переживає через те, що в нього померла мати і брат і він потребує допомоги лікарів. Увечері хлопець став почуватися краще, він був замкнутий, непомітний, але лікарі вирішили, що юнак може повернутися до групового будинку, зазначивши, що йому слід негайно повернутися до клініки, якщо спалахи повторяться.

Наступного дня його скорченого й без сорочки помічають на задньому дворі. Наглядачі радять завідувачу притулком везти хлопця до клініки. Але оскільки юнак тримав у руках ножа, чоловік подзвонив за номером екстреної допомоги. Центр управління поліції Дортмунда, сповістивши про спробу самогубства, направляє оперативну групу.

О 16:29 прибуває керівник служби, а також кілька інших підрозділів, через пів години на місці дванадцять поліцейських, деякі в цивільному. Один із них володіє іспанською, його посилають до хлопця.

У результаті в журналі операції було зазначено, що поліцейські в уніформі, забезпечуючи охорону правопорядку, через небезпеку нападу озброєної ножем людини застосували вогнепальну зброю.

Мухамед Драме став найвідомішою жертвою поліції. Але не єдиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja