11 Федеральних земель беруть участь у проєкті цифрової грамотності DigitalPakt Alter

Проєкт DigitalPakt Alter розроблений спільно з міністерством у справах сім’ї, літніх громадян, жінок і молоді Німеччини направлений на навчання та підтримку людей похилого віку у питаннях цифрової грамотності.

Метою проєкту є підтримка людей похилого віку в цифровій участі та створення можливості для навчання як онлайн так і на місцях. Поки у проєкті беруть участь 11 Федеральних земель.

За словами міністерки Лізи Паулс, громадяни похилого віку стикаються з проблемою, щодо розуміння цифрових послуг, та в цілому не володіють базовими навичками необхідними для використання відповідних технічних засобів та ресурсів.

Діджиталізація в Німеччині не є швидкою проте, проблему не можна оминути. «Банківські операції, купівля квитків або листування з членами сім’ї через смартфон: сьогодні доступно багато пропозицій та опцій наявних лише в цифровому форматі», — сказала міністр з соціальних питань Саксонії Петра Кеппінг.

Наголошується, що кожен у Німеччині повинен мати доступ до цифрових медіа та технологій для повсякденного вжитку, незалежно від своїх фінансових можливостей, місця проживання чи способу життя. Крім того, до кінця 2025 року цифровий пакт має підтримати ще 150 місцевих ініціатив, які допомагатимуть людям похилого віку ознайомитися з цифровими пристроями та мати можливість безпечно ними користуватися.

Фінансування проєкту затвердили на 3 роки, в рамках якого для літніх людей розроблені спеціальні навчальні програми, передбачається, що на місцях переважно працюватимуть волонтери. Початок подачі заявок планують у 2024 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja