Користування смартфонами в школах Шлезвіг-Гольштейну, визначатиметься кожним навчальним закладом окремо

Після ініціативи міністра освіти Шлезвіг-Гольштейну Карін Прін, щодо обмеження використання мобільних телефонів у початкових школах, закладам освіти буде дозволено самостійно встановлювати свої правила щодо цього.

Існують різні альтернативи. Телефони можуть бути здані на початку уроків і видаватимуться пізніше або мають залишатися в портфелі протягом шкільного часу. «Я вважаю важливим, щоб це питання про те, як ми це конкретно організуємо, обговорювалося на шкільних конференціях з батьками», сказала Прін. Тому що це також стосується обговорення свідомості про небезпеки з батьками.

«Цифрові навички, також, ми повинні розвивати у початковій школі. Але тут мова йде про особисте використання телефонів під час уроків або перерв» – зауважила Прін.

Школам була надана відповідна лінія на керівному рівні на навчальний рік 2023/24, повідомила міністр Державного інформаційного агентства. «Ми маємо загальний підхід, що використання мобільних телефонів у початкових школах має бути сильно обмежене, але залишаємо за ними право визначити конкретні правила на своїх шкільних конференціях».

Для обґрунтування своєї ініціативи Прін знову наголосила, що довгий час перед екранами у дітей та використання смартфонів чи смарт-годинників призводить до зниження основних навичок – це стосується моторних, а також, навичок читання, письма та математики.

Неконтрольований доступ до невідповідних віку дітей та підлітків до застосунків та соціальних мереж, особливо на соціальних медіа-платформах, із суперечливим змістом контенту, може мати серйозні наслідки для дітей. «Батьки часто не знають, де що дивляться та читають їхні діти».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja