Незабаром відкриття нового «Центру компетенції з німецької мови» у Гессені

У Гессені планують створити «Центр компетенції з німецької мови» з метою популяризувати її вивчення, оскільки досить велика кількість учнів не володіє державною мовою на достатньому рівні.

Заради покращення у вивченні німецької мови учнів Гессену у новому центрі працюватимуть відповідні фахівці філологи, лінгвісти та літературознавці. 

За словами Александра Лорца, міністра освіти, цей центр має «допомогти дослідженням у сферах орфографії, літератури, усного спілкування та вивчення німецької мови, як другої мови для учнів, які цього потребують». Партнерами цього проекту є чотири так звані центри компетентності при трьох університетах Гессену.

Один з цих центрів, розташований в університеті Франкфурта (Goethe-Universität Frankfurt am Main), присвячений правопису (орфографії) та пов’язаному з каліграфією. Компетентний центр з літератури, також, розташований тут і має сприяти поліпшенню читацьких навичок у школах. Центр усного спілкування в університеті Марбурга (Philipps-Universität Marburg) вивчає риторику в мові. Ще один центр в університеті Гіссена (Justus-Liebig-Hochschule für Bodenkultur und Veterinärmedizin) фокусується на викладанні німецької мови для учнів з іншою рідною мовою. Також, на базі цього університету створюється проєктний офіс для організації нового «Центру компетенції з німецької мови».

Згідно з інформацією від міністерства освіти, вчителі, студенти можуть ознайомитися з результатами досліджень цих центрів компетентності під час фахових конференцій по всій країні, а також через лекції та семінари. Перша зустріч запланована на осінь 2024 року в університеті Марбурга.

У Гессені активно впроваджують обов’язкові річні курси для дошкільної підготовки для дітей, які недостатньо володіють німецькою мовою для навчання в школах, а, також, додаткові уроки німецької мови в третьому і четвертому класах. Закінчивши початкову школу, кожна дитина має володіти певним базовим словником, зазначають у міністерстві освіти Гессену.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja