Ціни на енергоносії в Німеччині знизяться

Тарифи на електроенергію і газ стають значно дешевшими для мільйонів німців! Нарешті, ціни на енергію падають, і це відчутно.

Дослідження Verivox, про яке інформує Bild, показує, що 89 постачальників газу і 36 постачальників електроенергії знижують свої ціни в період з листопада по січень, що у середньому становить зниження на 12 відсотків. Чотири мільйони домогосподарств зазнають зниження цін на газ, а три мільйони – на електроенергію.

Verivox детально проаналізував найбільші зниження цін, враховуючи кількість домогосподарств у зоні основного обслуговування. Зокрема, ціни на електроенергію у тарифах основного обслуговування знижуються на 6-30 відсотків, а ціни на газ – на 5-29 відсотків.

Це означає, що зміна постачальника наразі може дозволити заощадити кілька сотень євро на рік. Експерт з енергії в Verivox, Торстен Шторк, підкреслює важливість перевірки тарифів та зміни постачальника, якщо клієнти платять більше, ніж потрібно.

Ціни на енергію досягли свого піку навесні 2023 року, але відтоді Verivox спостерігає зниження цін на сім відсотків. Зараз середня вартість кіловат-години електроенергії становить 46,45 центів, а газу – 14,45 центів.

Для трьохосібного домогосподарства, яке витрачає 4000 кіловат-годин, щорічні витрати на електроенергію становлять 1858 євро. Найвигідніший тариф на електроенергію коштує в середньому 27,32 цента за кіловат-годину, що дозволяє заощадити 1093 євро на рік.

Тим часом для будинку з витратами 20 000 кіловат-годин, щорічні витрати на газ становлять 2890 євро. Однак, зміна газопостачальника може запропонувати кращі ціни, приблизно 8,69 цента за кіловат-годину, що зменшує щорічні витрати на опалення до 1738 євро.

Таким чином, різниця між тарифами може становити в середньому 765 євро для електроенергії та 1152 євро для газу в усій країні.

Читати також:

Німеччина примусово впроваджуватиме інфраструктуру відновлювальної енергії.

Економіка Німеччини скоротилася на 0,1% за підсумками III кварталу

Світлина з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja