В Саксонії-Ангальт продовжують робочі контракти українським вчителям

У новому навчальному році у Саксонії-Ангальті планується продовжити контракти з 76 українськими вчителями. Про це повідомило Міністерство освіти у Магдебурзі. 

Перед літніми канікулами у школах працювали 190 українських вчителів, але їх контракти закінчилися до закінчення навчального року. Контракти також були продовжені для 38 вчителів, які викладають німецьку мову як цільовий предмет. Загалом 41 з них будуть викладати у початкових школах, 20 – у середніх, 22 – у гімназіях, 22 – у комплексних школах, 6 – у комплексних школах зі загальноосвітніми програмами і 3 – у професійних школах.

Зазначається, що Міністерство освіти не відстежує статистичні дані про те, скільки українських вчителів відповідають критеріям для постійного працевлаштування та скільки з них подали заяви на роботу й потім були прийняті. Раніше вважалося, що деякі з тих, хто працював за тимчасовими контрактами, зможуть пройти такий шлях. Однак важливою перепоною в цьому є рівень знання німецької мови.

У квітні 2022 року Саксонія-Ангальт набирала українських вчителів, щоб забезпечити навчання великої кількості дітей та підлітків, які втекли від війни в Україні. Деяких учнів відразу ж інтегрували у звичайні класи, а багатьох інших направили в так звані класи прибуття, де їх навчають на рідній мові та готують до переходу у звичайні класи.

За даними Міністерства освіти, на момент перед літніми канікулами в загальноосвітніх та професійних школах Саксонії-Ангальт навчалося близько 5700 учениць та учнів з України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja