Вибір освітнього диплому для українських біженців

Міністерство освіти у Шверіні повідомило у понеділок, що, всі українські учні 8-11 класів зможуть обирати кваліфікацію країни, відповідно якої хочуть продовжувати освіту.

Учні-біженці з України тепер матимуть можливість обирати, яку освітню кваліфікацію отримати, йдеться саме про те: який атестат про закінчення середньої освіти учні передбачають використовувати в майбутньому.

Важливість свободи вибору державної кваліфікації була підкреслена Державним комісаром з питань інтеграції, Яною Міхаель, серед опитаних: дві третини українських батьків висловили намір повернутися до своєї батьківщини після завершення війни. Отримання української кваліфікації спрямоване на полегшення процесу повернення дітей до України. За словами Міхаель, відповідне міністерство в Києві вже готується до реінтеграції цих таких осіб.

За словами міністерки освіти Сімоне Ольденбург учні, які мають українські документи про підтвердження закінчення середньої освіти у школах чи професійно-технічних коледжах можуть, також, продовжити навчання в німецьких закладах освіти. За умови навчання більше двох років в німецьких закладах професійної підготовки, на кшталт, училищ або коледжів, студенти автоматично отримають німецький атестат про середню освіту (Mittlere Reife).

Для тих, хто хоче продовжити навчання в Німеччині, необхідно володіти німецькою мовою на високому рівні, для зручності навчання, мовні курси проводитимуть на базі навчальних закладів середньої чи вищої школи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja