Криптовалюта в ЄС: справедливе регулювання чи спекуляція контролем

В країнах ЄС відмивання доходів за допомогою криптовалюти намагатимуться контролювати. Нові правила передбачають блокування криптоактивів, за умови виявлення їх підозрілого походження. Міністри фінансів Європейського Союзу в Брюсселі схвалили початкову правову основу для цифрових платіжних систем.

Метою регулювання ринків криптовалютних активів MiCA є створення можливості відстеження переказів Bitcoin та інших цифрових валют, а також блокування підозрілих транзакцій. Більше того, такі заходи спрямовані надати споживачам точнішу інформацію, щодо можливих витрат, комісій, та ризиків пов’язаних з проведенням транзакцій. Звід рекомендацій був запропонований Європейською комісією у вересні 2020 року.

У той час, міністри фінансів досягли загальної згоди щодо нових вимог до прозорості, які мають набути чинності у 2026 році після прослуховування в Європейському парламенті. Ці вимоги ставлять перед постачальниками послуг, які базуються в ЄС, обов’язок звітувати про всі криптовалютні транзакції своїх європейських клієнтів.

Після схвалення країнами-членами ЄС, ці правила можуть поступово набути чинності з липня 2024 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja