Праворадикальна діяльність співробітників поліції: 105 осіб притягнуті до відповідальності

За останні шість років у поліції Північного Рейну-Вестфалії зареєстровано 105 випадків поширення праворадикальних поглядів співробітників органів правопорядку. Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ у Дюссельдорфі у п’ятницю. 

63 справи все ще перебувають у процесі розгляду. У 189 випадках не було виявлено жодних кримінальних або службових порушень. Загалом, за час розслідування зареєстрували 357 повідомлень про подібні випадки з 2017 року. Інформація про це була опублікована раніше газетою “Westdeutsche Allgemeine Zeitung” (WAZ).

Скандал у спільноті поліцейських у Мюльгайм-ан-дер-Рур виявився у 2017 році, коли вони поширювали неонацистські висловлювання у приватних чат-групах. Інформація стала відома під час іншого розслідування проти одного з поліцейських, коли його мобільний телефон було вилучено.

За даними Міністерства внутрішніх справ, у справі Мюльгайм-ан-дер-Рур 23 дисциплінарні справи вже закриті, ще 21 знаходиться на розгляді. Двох поліцейських позбавили права працювати на відповідних посадах, а трьом видано дисциплінарні розпорядження.

Законодавство передбачає, що поведінка у чатах між колегами вважається не публічною і важко піддається переслідуванню за звинуваченням у пропаганді націоналізму. Така ситуація призводить до того, що співробітники правоохоронних органів, “які, очевидно, публікують расистський, праворадикальний або ксенофобний контент у такій групі”, не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Міністр внутрішніх справ Герберт Ройль закликав уряд посилити законодавство з приводу таких питань. “На жаль, дуже часто нацистські та антисемітські висловлювання залишаються безкарними”, сказав Ройль газеті WAZ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja