Спецслужби Німеччини б’ють на сполох через зростання загроз безпеці

Згідно з останнім звітом відомства з охорони конституції Німеччини, у 2023 році зафіксовано новий антирекорд – 39 433 кримінальних злочинів на ґрунті екстремізму. Це майже на 4000 випадків більше, ніж роком раніше. При цьому 2761 правопорушення мали насильницький характер.

Ісламісти


Ісламістський “персональний потенціал” оцінюють у 27 200 осіб. У доповіді наголошується, що терористичні акти та спроби нападів, які вдалося запобігти німецьким та європейським силовикам у 2023 році, є наочним доказом живучості ідеології джихадизму. Європа, зокрема й Німеччина, залишаються у фокусі терористичних угруповань, зокрема “Ісламської держави” та “Аль-Каїди”.

Палестинські екстремісти

“Зросла готовність до застосування насильства особливо помітна серед неорганізованих, налаштованих на екстремізм палестинців”, – застерігає федеральне відомство Німеччини. Його очільник Томас Хальденванг наголошує, що близькосхідний конфлікт є каталізатором антисемітизму в країні, а кількість злочинів на ґрунті ненависті до євреїв різко зросла.

Праві екстремісти

Чисельність правих екстремістів продовжує зростати та наразі сягає близько 40 600 осіб. Частка тих, хто схильний до насильства, також збільшилася — до 14 500 осіб.

Ліві екстремісти

“Потенційна чисельність” лівих екстремістів у Німеччині зросла на 500 осіб порівняно з 2022 роком — до 37 000 осіб. Більше ніж кожен четвертий належить до тих, хто орієнтований на насильницькі дії. Різко збільшилася кількість актів насильства, зокрема нападів на поліцейських.

Символ лівоекстремістського угрупування RAF

Шпигунство, дезінформація та кібератаки

Ці загрози також посилилися в порівнянні з 2022 роком. Основними зацікавленими сторонами таких дій проти Німеччини є Росія, Китай та Іран.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер застерігає, що безпекова ситуація в країні “залишається напруженою”. На її переконання, загострення конфлікту на Близькому Сході після теракту ХАМАС проти Ізраїлю також впливає на Німеччину. “Ми істотно посилили всі захисні заходи, аби протистояти сучасним загрозам від екстремізму, тероризму та гібридних загроз”, – наголосила Фезер.

Ненсі Фезер, міністр внутрішніх справ ФРН, фото з мережі X

Джерело: Bild

Читати також:

Німеччина посилює захист від російського шпигунства після витоку запису

Затримання в Німеччині та Австрії: радикальні ісламісти готували теракти на Різдво

Світлина з мережі X

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja