Кліматичні активісти блокують в’їзди до заводу BMW

Активісти «Останнього покоління» заблокували в’їзди до заводу BMW у Регенсбурзі. За словами представника компанії, діяльність не мала жодного впливу на виробництво, оскільки на заводі виробництво призупинене, через відпустки працівників. 

За повідомленням поліції, при акціях на декількох дорогах близько 5:00 ранку взяли участь 40 активістів. Уже у понеділок 55 активістів «Останнього покоління» заблокували дороги у Регенсбурзі. Щоб запобігти іншим правопорушенням, сімох з них за рішенням суду довелося заарештувати.

«Останнє покоління» погрожувало зробити з Мюнхена «протестний центр» перед і під час автомобільно-транспортної виставки IAA: акції в Регенсбурзі були передвісником того, що очікується в Мюнхені починаючи з наступного четверга (24 серпня), повідомила група.

Поліцейські рекомендували водіям уникати центру міста, особливо, у четвер, і використовувати громадський транспорт.

Активісти «Останнього покоління» з червня минулого року здійснюють блокування доріг, автострад та аеропортів та заважають виставам у театрах. За повідомленням міністра внутрішніх справ Ненсі Фезер з червня до групи вже було віднесено 580 злочинів, в основному псування та знищення майна.

«Останнє покоління» звинувачує уряд у порушенні Конституції. «Він надалі підпалює кліматичну кризу та привів нас до краю прірви».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja