У Мюнхені видали заборону блокування доріг кліматичними активістами

Райдержадміністрація міста Мюнхен 9 грудня 2022 р. видала загальний указ про превентивне запобігання небезпеці по всьому місту Мюнхен, забороняючи всі зібрання у зв’язку з кліматичними протестами у формі блокування доріг, у яких учасники йдуть по проїжжій частині вулиць або іншим чином пов’язані з блокуванням доріг, і теж за умови, що обов’язок сповіщення відповідно до закону про загальні збори не було дотримано.

Узагальнююча постанова набирає чинності з початком ночі 10 грудня 2022 року та діє до кінця 8 січня 2023 року. Ця заборона поширюється на всі дороги, які є особливо важливими для рятувальних операцій і заходів із запобігання небезпеці, а також на всі ділянки федеральних автомагістралей, включаючи мости з дорожніми знаками. Це означає, що як проведення, так і участь у таких зібраннях і протестах заборонені. Заклики до участі в заборонених зібраннях караються законом.

Заборона, видана загальним розпорядженням, спрямована на те, щоб основні маршрути руху аварійно-рятувальних транспортних засобів у районі міста завжди були вільними, а також запобігали можливій шкоді життю та здоров’ю, яка може виникнути через затримку екстрених поїздок. У координації з головним управлінням поліції Мюнхена районна адміністрація вважає пов’язане з цим обмеження права на зібрання необхідним на основі досвіду останніх тижнів. Зустріч, що відбулася в понеділок вранці в Stachus, була єдиною акцією протесту, про яку заздалегідь анонсували ЗМІ. Тоді органи управління та поліція в Мюнхені намагалися надати свободі зібрань і свободі вираження відповідний простір і в той же час реалізувати вимоги запобігання небезпеці за допомогою відповідних умов, як це завжди практикується під час інших протестів. Активісти повністю нехтували цими правилами, а будь-яке спілкування з владою було категорично відхилено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja