Шлезвіг-Гольштейн стане містом-партнером Херсону

Уряд Шлезвіг-Гольштейну у знак солідарності з Україною уклав партнерську угоду з містом Херсон. Про це повідомила речниця уряду. Міністр-президент Даніель Ґюнтер та заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Ярослав Шанько підписали відповідну угоду в Кілі у п’ятницю.

«Ми переживаємо унікальну солідарність з Україною в історії післявоєнного періоду Шлезвіг-Гольштейну, не тільки в Німеччині, також, в Європі», – сказав Ґюнтер. Найпівнічніший Федеральний штат стоїть на стороні України. Доказом цього є прийом 34 000 українських біженців, навчання 7 000 українських учнів та поставки гуманітарної допомоги. Метою є відновлення потужностей Херсону після закінчення війни.

Заступник губернатора Ярослав Шанько подякував Шлезвіг-Гольштейну за готовність стати партнерами. «Наш регіон щодня зазнає обстрілів та руйнування з боку Росії»,- наголосив Шанько. Партнерство є важливим знаком підтримки для мужніх людей в Україні. «Я переконаний, що наші спільні цінності демократії, економічних інтересів та перспективи є гарантією успішного розвитку співпраці між регіонами».

За даними Уряду, партнерство має сприяти співпраці обох регіонів у різних сферах. Окрім обміну адміністративними досвідами, акцент робиться на співпраці між підприємствами та наукою, а також в галузях спорту та культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja