Стипендія для підвищення кваліфікації працівників в Німеччині

Особа, яка працює та потребує підвищення кваліфікації може претендувати на державну стипендію, для цього потрібно попрацювати принаймні 2 роки. 

Така ініціатива була запроваджена у 2008 році Федеральним міністерством освіти (BMBF) і спрямована на працюючих людей, які хочуть продовжити свою освіту за програмою отримання наукового ступеня – незалежно від того, мають вони диплом про середню освіту чи ні.

Процес відбору відбувається двічі на рік, поточна онлайн-заявка можлива до 27 листопада 2023 року. Про це повідомляє Gifted Vocational Education Foundation (SBB).

Що потрібно знати перед подачею заявки:

Фінансування доступне для навчання на першому ступені в повному обсязі або на дистанційній формі навчання на державних або державно визнаних вищих навчальних закладах.

Заявку на навчання можна подати до його початку, до того ж, після схвалення стипендії є один рік, щоб почати навчання. Ті, хто вже навчається, можуть – з іншого боку – подавати документи до кінця другого семестру.

Як саме виглядає така фінансова підтримка?

Для студентів денної форми навчання стипендія становить 934 євро на місяць плюс 80 євро на навчальні матеріали. Кожен, хто має власних дітей віком до 14 років, отримує додаткову допомогу по догляду за дитиною в розмірі 160 євро на дитину. На заочне навчання можливо отримати 2900 євро на рік. Фінансування надається як фіксована ставка і не залежить від доходу особи.

Чи можете ви отримати Bafög на додаток до стипендії?

Ні. Ті, хто отримує стипендію для підвищення кваліфікації, не може одночасно отримувати студентські позики. Також, разом з цією стипендією неможливо претендувати на інші стипендії.

Як обирають стипендіатів?

За інформацією BMBF, у 2024 році надаватимуться 1175 нових стипендій.

Перший крок – це онлайн-заявка. Тут необхідно надати особисті дані, інформацію про професійну підготовку та професійну діяльність, а, також, інформацію про навчання, яке планується чи вже почалося.

Другий етап – це онлайн-опитування з декількох областей компетентності, таких як наполегливість чи соціальні навички.

Третій етап – це співбесіда з науковцями та представниками бізнесу. Хто отримує запрошення на відбіркову співбесіду, може вказати бажану форму: відеоконференцію або особисто в конференц-центрі. Наступні відбіркові співбесіди відбудуться у березні 2024 року, за даними SBB.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja