В Берліні студенти страждають від нестачі житла

В Берліні на початку літнього семестру спроби знайти житло для багатьох студентів виявилися марними. За словами речниці Berliner Studierendenwerk, станом на 1 квітня понад 1700 студентів подали заявки на одне з близько 9000 місць у студентських гуртожитках.

Час очікування житла становить не менше трьох семестрів, станом на 11 квітня на черзі трохи більше 4600 осіб. Лія Штраус, уповноважена представниця відділу зв’язків з громадськістю університету імені Гумбольта в Берліні, повідомила, що всі житлові комплекси кооперативу Studentendorf Schlachtensee, на які припадає понад 1190 місць, вже зайняті. За даними, в Берліні навчається близько 200 000 студентів. Через нестачу житлової площі, багатьом доводиться тимчасово погоджуватись на орендну плату, що становить до 80% їхнього місячного доходу.

Згідно з дослідженням, яке було опубліковане кілька тижнів тому Інститутом Мозеса Мендельсона (MMI) у співпраці з порталом з питань нерухомості WG-gesucht.de, вартість кімнати в середньому складає 640 євро за літній семестр 2023 року. Це на 140 євро (або на 28% ) дорожче, ніж рік тому. Берлін став другим містом за дорожчанням після Мюнхена.

Лія Штраус вимагає від місцевої влади збільшення житлової допомоги Bafög, яка зараз становить 360 євро. До того ж, для виправлення ситуації, за даними департаменту науки Сенату, до 2026 року планується побудувати додаткових 4560 місць у студентських гуртожитках для виправлення ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja