Маштабне відключення електроенергії в Ла Гомері

У неділю на острівному курорті Ла Гомера, що особливо популярний серед німецьких туристів, сталося масштабне відключення електроенергії. За останніми даними, внаслідок цього близько 22 000 мешканців цього острова, який належить до Іспанії залишились без електропостачання. Однак завдяки роботі генераторів, змогли зберегти функціонування аеропорту, лікарні та порту.

Сигнал про повне відключення електроенергії було зафіксовано близько трьох годин ночі на всій території острова. Як передбачають, причиною неполадок могла бути пожежа на тепловій електростанції Ель Пальмар, розташованій неподалік від столиці в Сан-Себастьян-де-ла-Гомера. Представники острівної ради заявили, що енергетична компанія Ендеса активно працює над ліквідацією наслідків аварії.

Ла Гомера є одним з найменших Канарських островів і має площу близько 370 квадратних кілометрів. На порівняння, її розміри менше, ніж у федеральної землі Бремен і складають 419 квадратних кілометрів. Приблизно 60% із 300 000 туристів, щорічно відвідують Ла Гомеру, прибувають з Німеччини. На острові сприятливий не лише сонячно-пляжний туризм, а й активний відпочинок: піших походів, водних видів спорту, а також спостереження за китами і дельфінами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja