Скорочення термінів навчання для помічників молодшого медичного персоналу в Нижній Саксонії

Відповідно до звіту міністерства освіти Нижньої Саксонії, наразі ведуть активні розробки нової навчальної програми для помічників молодшого медичного персоналу, для вирішення проблеми нестачі кваліфікованих працівників. Міністерство освіти працює над стратегією впровадження однорічної програми навчання замість поточної дворічної. Це допоможе людям, які мають досвід у медичній сфері або відповідну професійну освіту, але ще не мають формальної професійної кваліфікації.

Міністр охорони здоров’я Нижньої Саксонії Андреаса Філіппі наголосив, що введення однорічного курсу навчання для помічників, також, необхідно для полегшення напруженої ситуації з нестачею персоналу в багатьох будинках для літніх людей та закладах догляду.

Асистенти молодшого та середнього медичного персоналу допомагають професіоналам виконувати деякі завдання у медичних установах за доглядом осіб, які потребують допомоги. Однак, наразі не вистачає людей, які мають кваліфікацію для професійних медичних робіт, незважаючи на велику кількість відкритих вакансій. Такий дисбаланс послуг не минає осторонь навантаження на працівників геріатричних пансіонатів та співробітників служб амбулаторної допомоги. У багатьох місцях вже є нестача кваліфікованих медичних працівників через недостатній приріст населення в країні, до того ж, ситуація з демографічними показниками не дає обнадійливих результатів на майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja