Компанія RWE вимагатиме відшкодування збитків від активістів в Лютцераті

Німецька енергетична компанія RWE буде вимагати компенсацію від активістів в Лютцераті. В майбутньому компанія планує видобувати на цій території буре вугілля. Представники RWE заявили, що у ході демонстрацій в Лютцераті була зіпсована власність компанії, тому вони готові подати позов до суду аби змусити активістів компенсувати збитки.

За попередніми даними, було пошкоджено декілька транспортних засобів та розподільних пристроїв. Представник RWE Гвідо Штеффен розповів, що весь руйнівний масштаб протесту поки неможливо оцінити, це буде зроблено після закінчення евакуації демонстрантів.

У п’ятницю Бундестаг розглянув ситуацію з приводу протестів в Лютцераті та поліцейської операції. Багато критики отримали Зелені з приводу підтримки поступової відмови від видобування вугілля в Рейнській шахтарській зоні, у відповідь представники Зелених засудили дії поліції, щодо демонстрантів.

Суперечки з приводу останніх подій досі тривають. За словами депутата з партії Зелених Лукаса Беннера, більшість протестувальників поводили себе «абсолютно мирно». У комітеті внутрішніх справ у Північному Рейн-Вестфалії з цим не погодилися та заявили про радикально налаштованих активістів, які розбили вікна в їх офісі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja