Українських вчителів запрошують викладати у школах Саксонії

Міністр освіти Саксонії пропонує вчителям з України працювати у школах. По всій країні визначили гостру нестачу працівників в закладах освіти, тому місцева влада намагається вжити відповідних заходів.

«Ми плануємо спростити процедуру працевлаштування для українських вчителів в Саксонії, та запропонувати професійний розвиток, це дасть можливість працювати на постійній основі з початку нового навчального року», – заявив міністр освіти Крістіан Піварц (CDU) у «Leipziger Volkszeitung».

За даними Міністерства культури, наразі, у школах Саксонії працюють 522 вчителя та 154 асистентів вчителів з України. Донедавна, вони викладали для дітей та молоді, які є переселенцями з України. Вони надавали необхідну підготовку для подальшого навчання дітей у німецьких школах.

У Школа Німеччини безкоштовно навчаються близько 200 тисяч дітей з України, загальні витрати держави на навчання становлять 19,4 мільйона євро.

«Вітаються вчителі, хто зарекомендував себе на посаді, та прагне підвищення своєї кваліфікації», – сказав Крістіан Піварц.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja