Єдиний документ посвідчуватиме інвалідність та діятиме у всіх країнах ЄС

Європейська комісія вимагає введення єдиного документу, який посвідчуватиме інвалідність. Такий документ діятиме у всіх країнах ЄС, надаватиме людям з обмеженими можливостями доступ до спеціальних сервісів, для полегшення перебування в іншій країні.

Планується покращити умови існуючого паркінг-дозволу для осіб із обмеженими можливостями. Обидва документи мають бути визнані в ЄС і доступні як у фізичному, так і в цифровому форматі.

Згідно з цим документом, особливі умови та переваги у громадських та приватних установах повинні бути доступні, включаючи, наприклад, пільги на тарифи та доступ до брайльського письма та аудіогідів. Такий документ не повинен замінювати національні посвідчення або сертифікати для осіб з обмеженими можливостями, але має служити їх доповненням. Крім того, члени країни все ще залишаються відповідальними за оцінку статусу інвалідності.

Існуючий європейський паркінг-дозвіл для осіб із обмеженими можливостями, за словами Комісії, має бути визнаний в усіх країнах ЄС, але це не завжди відбувається. Цю ситуацію поглиблюють відмінності у форматі, дизайні та використанні дозвільного документа в ЄС. Тому Комісія хоче ввести обов’язкову і стандартизовану модель дозвільного документа. Ознаки безпеки повинні запобігати шахрайству і підробці.

Пропозицію Комісії тепер потрібно обговорити представникам країн ЄС із Європейським парламентом. Після досягнення узгодження у країнах згідно з бажанням Комісії є 18 місяців, для реалізації планів та впровадження його у національні законодавства. Ще через рік такі документи мають бути доступні для отримання. Люди з обмеженими можливостями та їх організації були включені до розробки цих планів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja