В школах Тюрингії статує програма проти алко- та наркозалежностей серед підлітків

Програма IPSY розроблена психологами Єнського університету і призначена для навчання та підтримки підлітків, щоб вони не шукали виходу у споживанні алкоголю, цигарок чи наркотиків в ситуаціях, які для них є важкими та психологічно напруженими. Вона призначена для учнів 5-7 класів.

Для програми профілактики наркотичних залежностей у звичайних школах та гімназіях, запущеної вісім років тому, за даними Медичної страхової компанії (Techniker Krankenkasse), вже навчилися 485 вчителів. Таким чином, тепер майже половина із 440 середніх шкіл Тюрінгії можуть запровадити цю програму.

Програма отримує фінансову підтримку від компанії Techniker Krankenkasse, спрямована на зміцнення навичок молоді в розв’язанні проблем, управлінні стресом і почуттями, а також критичному та творчому мисленню. Вона була схвалена для широкого застосування у школах у 2015/16 навчальному році після багаторічних досліджень.

Школи впроваджують програму, ефективність якої було доведено багаторічним дослідженням, по-різному, повідомила психолог Анья Блументаль з Єнського університету. Деякі школи включили її як окремий предмет у розклад, інші вводять спеціальні години. Також, використовується навчальна форма впровадження їх як тижні профілактики наркотичних залежностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja