Втрата реального заробітку в Німеччині все ще продовжується

Навіть із номінальним зростанням зарплат 5,6% на початку 2023 року, за розрахунками Böckler-Stiftung показав, що інфляція все ще призвела до зменшення реального заробітку громадян.

За даними архіву тарифів WSI, реальні зарплати в першому півріччі 2023 року в середньому зменшилися на 1,7% без оподаткування та внесків. Номінальне збільшення на 5,6% в тарифних зарплатах не врегулювало інфляцію в 7,4%.

Порівняно з минулим роком тарифні зростання виявилися значно вищими, що, зокрема, пов’язано з угодами в Deutsche Post AG та в сфері державної служби федерального рівня та муніципальної служби. Загалом приблизно половині з близько 34 мільйонів працівників з обов’язковим соціальним страхуванням в Німеччині діє тарифна угода.

На друге півріччя, за словами експерта з тарифів Торстена Шультена, передбачає значне зниження інфляції, тому очікується значно позитивніший тарифний баланс. “У зв’язку з помітним погіршенням економічних перспектив не повинно бути подальшого зниження приватного споживання”, – зауважив він, оглядаючи переговори з оплати праці в торгівлі та галузях державної служби на рівні земель. Важливо, щоб тарифна динаміка продовжувала зростати, і виконувалася максимально можлива підтримка покупців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja