Люди з високими доходами в Німеччині платитимуть більше соціальних внесків

Чим більший дохід, тим більше доведеться сплатити соціальних внесків у наступному році. Відповідну постанову вже невдовзі, 11 жовтня, планують схвалити урядом Федеральної республіки.

Це призведе до підвищення максимальних розмірів внесків до соціального страхування. У системі загального пенсійного страхування та страхуванні по безробіттю платежі стануть обов’язковими до доходу, що складає в Заході 7550 євро на місяць і 7450 євро на місяць на Сході. Ті, хто заробляють більше, платитимуть пенсійні внески тільки до цього ліміту. До цього ліміту максимум для старих країн складав 7300 євро, а для нових – 7100 євро.

Внескова база для обов’язкового медичного і доглядового страхування з 1 січня повинна зрости до єдиної національної величини в 5175 євро на місяць. До цього вона складала 4987,50 євро. Верхня межа обов’язкового страхування повинна збільшитися з 66 600 євро до 69 300 євро на рік у наступному році. Ті, хто отримує дохід вище цього порогу, можуть страхувати себе в приватних медичних страхових компаніях.

Згідно з проектом, “розмір внесків завжди повинен оновлюватися на один календарний рік” і при цьому коригуватися за фіксованою формулою на підставі змін заробітної плати за попередній рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja