Поліція продовжує боротись з еко-активістами у Франкфурті-на-Майні

У 2021 році, восени, еко-активісти оселилися лісі Фехенхайм, у Франкфурті, з метою врятувати ліс. Місцева влада та поліція наполягає на звільненні лісу від людей. Ліс планують вирубати, оскільки потрібно розширити автобан А66, згідно плану місцевої влади. Раніше представники поліції просили активістів мирно покинути цей район, проте зараз розпочали зачистку лісу, наразі, через це може бути порушений рух транспорту.

Заплановане розширення тунелю в кварталі Рідервальд в лісі Фехенхайм необхідне для підтримки руху в цьому районі, у вівторок, адміністративний суд Гессена прийняв постанову, що частина території цього лісу може бути забудована під дорогу. В середу, зранку, прем’єр-міністр Гессена Борис Райн і міністр внутрішніх справ Петер Бойт прибули на місце подій, щоб зрозуміти обстановку.

Деякі з активістів залізли високо на дерева, тому поліція прибула з підйомними кранами. Поліцією відкрито три попередніх розслідування та 18 проваджень про адміністративні правопорушення. Десятеро людей були тимчасово заарештовані, проте згодом їх відпустили. Загалом перший день операції пройшов спокійно, ніхто не постраждав. Німецький поліцейський союз (DPolG) Hessen оголосив, що події в лісі Фехенхайм не повинні повторити історію Лютцерату.

Протести проти будівництва тривають роками, оскільки близько двох з половиною гектарів лісу потрібно вирубати, щоб закрити прогалину на A66 між Ганау та Франкфуртом-на-Майні. В найбільшому місті Гессена, ще з середини 1980-х років існує проблема руху транспорту, через те, що основне навантаження припадає на східну частину міста, що призводить до частих пробок, шуму та забруднення повітря. Тому будівництво автомагістралі A66, є необхідним кроком, за планом A66 має з’єднатися з автомагістраллю A661, через запланований тунель Рідервальд. Близько двох з половиною гектарів лісу потрібно вирубати, щоб закрити прогалину на A66 між Ганау та Франкфуртом-на-Майні.

За даними землі Гессен, у 2018 році в районі Шванхайм було висаджено близько 12 000 молодих дерев в якості компенсації. Будівництво тунелю буде тривати, приблизно, вісім років, проект має бути завершений у 2031 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja