Показники на ринку праці в Німеччині за лютий 2023 року

У лютому в Німеччині безробітних налічувалося 2,62 мільйона людей, що на 4 тисячі більше, ніж у січні, і на 192 тисячі більше, ніж рік тому. “Ефекти економічної невизначеності можна побачити й тут, оскільки безробіття зазвичай зменшується в лютому. Тим не менше, ринок праці дивує своєю стабільністю”, – сказав Федеральний міністр праці Губертус Гайль.

Сталий рівень безробіття рівнем у 5,7 %.

У лютому рівень безробіття залишився на рівні 5,7 відсотка, так само як у січні. Без врахування українських біженців, безробіття порівняно з попереднім роком зросло лише трохи.

Сезонно скоригована неповна зайнятість, яка включає зміни в політиці ринку праці та короткострокову втрату працездатності на додаток до безробіття, зросла на 14 тис. до 3,486 млн осіб у січні. Це на 316 тисяч більше, ніж рік тому. Причина підвищення цих показників – включення участі українських біженців в інтеграційні курси. Без цього включення неповна зайнятість була б на 25 000 нижчою, ніж у попередньому році.

Кількість працевлаштованих продовжує зростати. За даними Федерального статистичного офісу, в січні у Німеччині було працевлаштовано 45,57 мільйонів осіб, що на 64 тис. більше, ніж у грудні 2022 року, та на 454 тис. більше, ніж рік тому.

У грудні 2022 року на соціальному забезпеченні було 34,73 мільйона осіб, що на 46 тис. більше, ніж у попередньому місяці, та на 446 тис. більше, ніж рік тому.

Все більше запитів по найму працівників.

Незважаючи на те, що попит на нових працівників знизився трохи з початку літа минулого року, він залишається на високому рівні. У лютому Федеральній службі зайнятості було повідомлено про 778 000 вакансій, що на 44 тис. менше, ніж рік тому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja