Квиток за 49 євро стане дорожчим?

Запланована ціна квитка для автобусів та потягів 49 євро. Підвищення ціни не виключено, оскільки не всі транспортні компанії впевнені у доцільності його ціни.

У Федеральних землях вимагають фіксовану та регулярну перевірку того, чи потрібно збільшувати ціну в майбутньому на державний квиток для місцевого транспорту .

У п’ятницю Бундесрат прийняв заяву щодо проекту закону про плановане фінансування, в якому йдеться: «Ціна буде щорічно фіксуватись в координації між Федеральною владою та Федеральними землями». Стартова ціна квитка становить 49 євро на місяць, з цим квитком можливий безоплатний проїзд в автобусах та в потягах на теренах Німеччини.

Пізніші підвищення ціни не виключені. Федеральні землі, також, закликали Федеральний уряд забезпечити більш тривалу фінансову стабільність. За чотири тижні до запланованого старту продажів є ще практичні питання, що залишаються відкритими.

Міністр транспорту Гессену Тарек Аль-Вазір заявив у Федеральній раді, що точна вартість Deutschlandticket наразі невідома. Для клієнтів з існуючими передплатами Deutschlandticket – «значне зниження ціни», що в результаті призводить до меншої кількості грошей у касах транспортних компаній. Це повинно продовжуватися в збалансованому порядку, і Федеральна влада не може уникнути відповідальності. Міністр Саксонії Мартін Дуліг сказав, що в інтересах всіх необхідно забезпечити фінансові зобов’язання, навіть після періоду введення Deutschlandticket.

 За словами представника ассоціації німецьких транспортних компаній дискусії щодо можливих підвищень вартості квитка вже ведуться. Центри споживачів вимагають гарантії ціни до кінця 2025 року, оскільки клієнти повинні мати можливість покладатися на те, що 49 євро на місяць не є “лукавством”. В жодному разі не слід стійко заморожувати ціну або навіть знижувати її через короткострокові політичні можливості в умовах подальшого зростання витрат на персонал та енергію.

Федеральний міністр транспорту Фолькер Віссінг вніс проект закону, згідно з яким федеральний уряд надаватиме 1,5 мільярда євро щорічно з 2023 по 2025 рік, щоб компенсувати половину втрат доходів транспортних компаній. Іншу половину витрат покриє місцева влада Федеральних земель. Проект закону буде далі обговорюватися в Бундестазі. Після прийняття рішення в парламенті, його також має затвердити Федеральна рада. Олівер Крішер з Північного Рейну-Вестфалії, вказав, що дешевий квиток виконає своє призначення лише за умови, що транспортні послуги відповідають зростаючому попиту з точки зору пропускної здатності та надійності.

Заплановано, що з 1 травня введеться національний квиток на громадський транспорт для автобусів та потягів. Планується запропонувати цифрову щомісячну передплату, яку можна буде скасувати в будь-який момент. Початок продажів планується на 3 квітня, але, як було зрозуміло в Бундесраті, ще є певні практичні питання, які потрібно вирішити. Міністр Баден-Вюртембергу Вінфрід Герман назвав можливі правила щодо соціальних та семестрових квитків, а також квитків першого класу як невирішені питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja