33 000 запитів роботодавців Тюрингії на відшкодування коштів, за період пандемії, ще не розглянуті

Понад три роки після початку пандемії в Тюрінгії все ще десятки тисяч заявок на збереження зарплати залишаються не розглянутими . З березня 2020 року роботодавці подали близько 183 000 таких запитів, приблизно, 33 000 ще не оброблені органами влади. 

За словами представниці, працівники, які не могли працювати через карантинні розпорядження чи відсутність догляду за дітьми в період пандемії, продовжували отримувати зарплатню від своїх роботодавців. Зараз ці роботодавці очікують на компенсацію.

Зараз, за словами представника муніципалітету Тюрингії, щотижня надходить близько 200 нових заявок. До порівняння: до пандемії налічувалося лише 15-20 таких заявок на рік.

Всього було виплачено приблизно 119 мільйонів євро з березня 2020 року. З 150 000 оброблених заявок близько 15 000 було відхилено. Причини відхилення та строк обробки заявок, за відомостями, статистично не фіксуються.

Такі заявки можуть подавати роботодавці та самозайняті особи на отримання компенсації, якщо вони чи їх працівники не могли працювати через розпорядження влади, в період карантинних обмежень через пандемію коронавірусу. Заявки можуть подаватися до двох років з моменту початку перерви в роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja