Більшість працівників в Німеччині планують змінити місце роботи

Бажання змінити роботу серед працівників в Німеччині, як показало опитування, опубліковане в п’ятницю консалтинговою компанією Ernst & Young (EY), в останні роки значно зросло. 63% опитаних були зацікавлені в зміні кваліфікації на місця роботи.

Хоча, тільки 6% опитаних рішуче розглядають можливість працевлаштування на новому місці роботи, а 20% – сумніваються у такій можливості, а 37%, змінять роботу тільки при вдалій нагоді.

Непорозуміння з керівництвом – часта причина для зміни місця роботи

Згідно з цим, три з чотирьох працівників раніше вже змінювали роботу, після пандемії коронавірусу. Найпоширенішими причинами зміни місця працевлаштування були: низька заробітна плата (34%), поведінка керівників (29%) та погана корпоративна культура (23%). В цих аспектах є чіткі різниці між віковими групами: особливо важливою для молодших працівників є оплата праці та ставлення керівництва до підлеглих.

Так, 32,4% опитаних у віці від 21 до 35 років заявили, що вже одного разу через незадоволення поведінкою начальства вони звільнилися. Серед працівників у віці від 51 до 65 років таких було менше – 27,8%. Зміна заробітної плати вплинула на 41,4% працівників молодого віку при зміні роботи. У працівників середнього віку ця цифра сягнула 37%, в групі найстарших працівників – всього 26%.

За словами експерта з ринку праці Енцо Вебера з Інституту дослідження ринку праці та досліджень професій (IAB), такі наміри в опитуваннях слід розглядати з певною обережністю: «До зміни роботи ще треба подолати кілька бар’єрів. Спершу потрібно подати заявку на роботу. І тоді виникає питання: дійсно переходити? Або тільки розглядати можливості та переходити, коли насправді з’являється вигідніша позиція».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja