Більше робочих місць для жінок в Саксонії

В Саксонії, згідно останніх даних, зростання мінімальної зарплати більше відчули жінки ніж чоловіки.

За даними Федерального статистичного управління, кількість робочих місць для жінок збільшилась на 21%, для чоловіків цей показник є меншим – 16%. У практичному значенні це, приблизно, 314 000 робочих місць, що складає майже 18,3% від всіх трудових відносин.

У жовтні 2022 року, саксонські працівники, що отримують мінімальну зарплату, мали середній дохід 16,85 євро за годину, у той час як по всій країні цей показник був 18,94 євро.

У жовтні 2022 року мінімальна зарплата підвищилась з 10,45 до 12 євро за годину. Даніела Кольбе, заступниця голови DGB в Саксонії, бачить це як успіх. Проте інфляційні процеси за останні роки “знищили” реальний еквівалент збільшення мінімальної зарплати. 

На початку минулого тижня, Комісія з питань мінімальної зарплати запропонувала підвищити мінімальну зарплату в Німеччині з 1 січня 2024 року з 12,00 до 12,41 євро, а потім до 12,82 євро через рік.

За вимогами директиви ЄС заробітна плата має зрости ще більше, принаймні до 13,50 євро, що означає таку ж втрату реального заробітку для працівників в Німеччині. На жаль, така тенденція несе невтішні прогнози для подальшого матеріального становища громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja