У 2022 році в Мюнхені розпочинається програма будівництва шкіл та дитячих садків, про дітей біженців теж потурбувалися

Динамічний розвиток міста Мюнхена продовжує зумовлювати необхідність розширення освітньої інфраструктури з метою забезпечення достатньої кількості місць у школах та дитячих садках. Рішення щодо програми будівництва освітніх закладів 6 грудня 2022 р. прийняла міська рада на засіданні комітету освіти спільно з комітетом у справах дітей та молоді та будівельним комітетом. Столиця землі Мюнхен продовжує керувати найбільшою муніципальною освітньою програмою в Німеччині.

Програма номер 4 будівництва школи включає вісім проектів. У новій школі, Campus Freiham II North, підвищені потреби початкової, середньої та спеціальної школи задовольняються трьохпотоковою середньою школою, двопотоковим відділенням Центру спеціальної освіти Мюнхен-Захід і п’ятипотоковою початковою школою. Високий попит на зону спеціальних шкіл з орієнтацією на інтелектуальний розвиток компенсується новою локацією школи «Im Gefilde» шляхом переміщення існуючого павільйону та будівництва додаткової системної будівлі. Початкову школу та спеціальну школу на площі Теодора-Хойса-Плац замінюють новими будівлями через конструктивні вимоги до таких шкіл. На вулиці Auenstraße будується будівля на заміну існуючого спортивного залу та дитячого садка. У результаті середня школа на Віттельсбахерштрассе матиме нове спортивне крило, а в одному будинку в якості пілотного проекту будуть побудовані квартири для муніципальних службовців разом із будинком для дітей на верхніх поверхах. Початкова школа «An der Schäferwiese» буде розширена поїздом, щоб забезпечити опіку дітей початкової школи з нового житлового району на Dreilingsweg, і отримає додаткову одиницю спортивного залу. Після переїзду гімназії Томаса-Манна на Gmunder Straße планується відремонтувати ділянку Дригальської алеї для нової державної гімназії. На території Hirschbergstraße будується довгострокова альтернативна системна конструкція.

У звіті від травня 2022 року у проект також була включена модульна будівля на Hans-Dietrich-Genscher-Straße для розвантаження навчального містечка Freiham. При цьому він гарантує шкільне забезпечення з огляду на зростаючі потреби через заплановане розміщення біженців у Фрайхамі.

Згідно з програмою будівництва дитячих садків на 2022 рік буде реалізовано п’ять нових закладів для дітей на 582 дитячих місця. Детально це проекти: ремонт будівлі для дитячого садка Fromundstrasse, ремонт будівлі для дитячого садка Farnweg, новий будинок для дітей Parrotstrasse, прибудований будинок для дітей Quedlinburger Strasse та новий будинок для дітей із центром зустрічей на Haager Strasse.

Будівництво планується у сучасному енергетичному стандарті, використанні відновлюваних джерел енергії, кліматичної відповідності будівельних матеріалів для захист клімату та навколишнього середовища. Вимоги закону про розбудову інфраструктури електромобільності, який набув чинності в березні 2021 року, також випливають із вимоги забезпечити певну кількість паркувальних місць для встановлення зарядної інфраструктури в новобудовах, а також встановити принаймні одну зарядну точку.

Створено концепцію наближеного до природного дизайну шкільного подвір’я. Мета полягає в перспективному та зручному для дітей дизайні та доступності шкільних подвір’їв, що дасть змогу відпочити на природі та більше зрелаксувати під час перерв. У координації з відповідною шкільною родиною ці майже природні ігрові майданчики також повинні бути загальнодоступними та використовуватися молодими людьми у відповідному районі. Член міської шкільної ради Флоріан Краус пояснює: «Ми розставляємо важливі акценти на темах, які будуть мати найбільшу актуальність у майбутньому, наприклад, дедалі вищі стандарти захисту клімату чи переосмислення наших шкільних територій шляхом проектування шкільних ігрових майданчиків, наближених до природи та відкриття шкільних майданчиків для районів міста».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja