До 2030 року більше ніж 10 000 медпрацівників не вистачатиме у Бранденбурзі

Міністерство охорони здоров’я Бранденбургу разом з регіональним офісом Федеральної служби зайнятості планує залучити більше людей до роботи в галузі охорони здоровʼя.

«Прогнози передбачають, що лише до 2030 року в Бранденбурзі буде бракувати приблизно 10 000 медичних працівників», – сказала міністр охорони здоров’я Урсула Ноннемахер. Тому міністерство уклало угоду з Регіональним управлінням Федеральної служби зайнятості Берліна та Бранденбургу, яка має залучити більше молодих фахівців та іноземних спеціалістів у галузь медичної допомоги.

Для цього передбачається забезпечити студентів та стажерів перед завершенням навчання більш цільовою інформацією про можливості та перспективи у медичній галузі. Крім того, планується підтримка програм з підвищення кваліфікації та введення паралельної професійної підготовки. Крім того, мають покращити умови праці та навчання в галузі медичної допомоги. 

Для залучення іноземних фахівців особливу увагу буде приділено дрібним роботодавцям, які мають намір залучати та інтегрувати іноземних працівників, а також буде спрощено процедури визнання закордонних кваліфікацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja