Спостерігається поширення правого екстремізму серед німецької молоді

Пропозиції щодо нововведень до законодавства передбачають, що у закладах освіти мають жорсткіше реагувати на випадки правого екстремізму серед студентів.

Міністр освіти Бранденбурга Штеффен Фрайберг хоче швидше вжити заходів на правоекстремістські інциденти та посилити цифровізацію в школах за допомогою нового закону. «Ми не терпимо поширення праворадикальних поглядів та екстремістської поведінки в наших школах», — підкреслив міністр у середу, представляючи закон у парламенті штату. Відповідно до цього, дирекція закладів повинні негайно повідомляти своєму керівництву про екстремістську, антисемітську або расистську поведінку. Раніше це не було обов’язковим.

Фрайберг також хоче використати закон для просування цифровізації в школах і полегшення домашнього навчання як доповнення до денного в закладах освіти. Крім того, у майбутньому сертифікати про закінчення навчання, також мають видаватись у цифровому вигляді. «Це сучасна адаптація шкільного закону», — підкреслив Фрайберг. Крім того, вчителі разом із шкільними соціальними працівниками повинні приділяти більше уваги небезпечним випадкам для дітей, а більше додаткового персоналу має виконувати адміністративні функції вчителів у школах.

Однак експерт з питань освіти опозиційної фракції (АдГ) Деніс Холох був обурений. Він звинуватив Фрайберга в тому, що він націлений на односторонній правий екстремізм і не хоче вживати заходів проти інцидентів, які виникли на грунті комуністичних чи ісламістських поглядах. Холох припустив, що це також спрямовано проти АдГ, яку Управління захисту конституції Тюрінгії класифікує як правоекстремістську. AfD була єдиною парламентською групою, яка проголосувала проти законопроєкту.

Фрайберг отримав підтримку від партнерів по коаліції ХДС та Зелених. Експерт ХДС з питань освіти Гордон Хоффман наголосив, що закон полегшить створення незалежних шкіл. «Я з нетерпінням чекаю обговорення закону в комітеті», – сказав Хоффманн. Потім закон мають ухвалити у другому читанні в Бранденбурзі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Optimized with PageSpeed Ninja